Home Blogskin Cerpen Linkies Tutobies D'BOARD

January 19, 2013

I'm Crazy, Right?

Assalamualaikum and annyeong!


Baru-baru nie tvN ade keluarkan drama baru. Tajuknye 'FLOWER BOY NEXT DOOR'. NS baru tengok drama ni sampai ep 4 (latest u olls). NS memang minat giler dengan drama ni. Lebih-lebih lagi my fav actress (Park Shin Hye) ade berlakon dalam drama ni. Semua drama and movie Park Shin Hye NS dah tengok (semangat u olls).

Kalau nak tahu info tentang drama ni, korang boleh klik SINI

Ermm, back to the title. I'm crazy, right? Haaaa. Ape kena pulak nih. Maybe bagi orang lain it's not a BIG deal BUT, BUT... disebabkan drama ni, tak pasal-pasal NS tengok ep 2, 3 & 4 TANPA substitle! Tak sabar u olls. Giler, tak gilanye NS nih. Macam la faham sangat bahasa KOREA. Bahasa ibunda (Bahasa Melayu) pun tercengang-cengang. Nak wat macam mane, dah kena addict dengan drama ni. Tak dapet eden nak nolong eh! (N.Sembilan ver.)


Nak dijadikan cite, terpaksa la NS tengok setiap ep tu sebanyak DUA kali! Satu yang takde substitle dan yang bersubstitle. Kadang-kadang NS geram jugak dengan DRAMACRAZY ni. Lambat tol dieorang subs drama ni. Tapi, kalau difikirkan semule, bukan senang nak translate bahasa orang nih. Lebih-lebih lagi bahasa KOREA! Tunggu punya tunggu, NS pun bedal je ep yang takde SUBS. Tengok gerak geri pun jadilah.


NS ni, kalau nak terang sinopsis cite ni panjang-panjang pun tak reti. Takut korang tak faham lak. Senang cite korang tengok sendiri drama nih. Baru puas hati, ye dop? Ni, NS sediakan LINK untuk korang tengok cite ni >


Last but not least, pasal mamat ni. Nama die Kim Jung San. Dia berlakon sebagai Tae Joon dalam drama ni. Park Shin Hye minat mamat ni dalam diam, first sight love la katakan. Haha, apa yang NS perasan, mata dia macam INFINITE's L. NS ni memang, habis semua orang aku nampak macam L. But, seriously cuba tengok betoi-betoi.

Kim Jung San

L

Maybe NS je kut yang TERperasaan. Tak tahu la korang macam mane. Hehe, disebabkan Kim Jung San tu jugak, mendorong untuk NS tengok drama ni. Panjang pulak NS membebel pasal drama ni. Agrrhhhh! I can't wait for next ep. Erm, kat bawah ni NS ade sediakan tumblr press conference drama nie. Enjoy it!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Maaf penggunaan kat 'aku' pada yang lebih berusia.
Ppyeong!

2 comments:

  1. Hahaha,kelakar la.Tp memang best pun drama tu.ending dia sweet sgt~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awww, hahaha. NS x tngok lg ep 15 & 16. Syg la nk tngok. LOL~

      Delete

Assalamualaikum and Annyeong!
Tinggalkan komen korang yang 'cumil' tu kat sini.
Thank You.