Home Blogskin Cerpen Linkies Tutobies D'BOARD

June 6, 2014

Tutorial : Snow Effect on Blog


Assalamualaikum and annyeong!

Bila cakap pasal snow, teringat KOREA. Hahaha. Cikgu NS kate tak best pun duduk luar negara. Sebabnya cuaca kat sana kalau dah musim salji, teramatlah sejuk sampai pecah-II bibir bak hang~ Huishhh. Scarylah. Yang best pun musim bunga dengan summer dieorang. Hurmm, Im looking forward on her words. Ok, macam dah menyimpang.

Kalau korang nak blog korang berada dalam angan-II salji gitu, bolehlah cuba tutor ni. Kat bawah ni NS sediakan live prebiew.


Let's go, babeh~

1. Dashboard > Layout > Add a Gadget > Html/JavaScript

2. Copy semua kod kat bawah.

<script type="text/javascript" src="http://yourjavascript.com/65112128311/snowstorm.js"></script>
<script>
snowStorm.flakesMaxActive = 890;
snowStick = 1;
snowStorm.followMouse = false;
snowStorm.snowStick = false;
snowStorm.animationInterval = 33;
snowStorm.flakesMax = 250;
snowStorm.vMaxX = 5;
snowStorm.vMaxY = 5;
</script>

3. Paste pada kotak yang tersadai kat situ. Then, SAVE!

Senang je kan.. Snow ni laju sikit motion dia. Nanti kalau ada tutor snow slow motion, NS buatkan. Adios~

2 comments:

Assalamualaikum and Annyeong!
Tinggalkan komen korang yang 'cumil' tu kat sini.
Thank You.