Home Blogskin Cerpen Linkies Tutobies D'BOARD

February 5, 2013

Teka Teki

Assalamualaikum and annyeong!

Sekarang ni tengah bohsan, dah tak tahu nak hupdate ape (ye ke~). Jadi, nak hilangkan bosan tu, mulalah panjangkan kaki untuk blogwalking kat blog ni > TEKATEKILAWAK. Hah, boleh baca tak? Kalau tak boleh, buat-buat macam boleh je lar. Peace!


So, mari sini nak kongsi sikit teka-teki yang nak kata masuk akal pun boleh, nak kata yang sebaliknye pun takpe (ngee~)
p/s > Kalau nak tahu jawapan, sila BOLDkan text kat bahagian jawapan yer.
1. Sungai apa yang paling berat?
Kalau korang semua pandai, dalam banyak-banyak sungai kat Malaysia ni, sungai apa yang paling berat. Cepat jawab. Senang saje teka-teki lawak ni, tak susah mana pun. Orang malaysia mesti tahu jawapan kepada teka teki ni.

Jawapan :- Sungai Besi

2. Pokok apa paling baik hati?
Dalam banyak-banyak pokok, pokok apa yang paling baik hati. Memang pokok ni la yang baik, murah hati memang baguslah. Haha, korang mesti tahu jawapan kepada teka-teki ni. Cuba fikir dan fikir.

Jawapan :- Pokok Pisang

3. Ahmad bin Abu, kambing bin apa?

Jawapan :- Kambing binATANG

4. Kenapa anjing buang air kecil angkat kaki sebelah?

Jawapan :- Kalau angkat dua-dua belah kaki, nanti jatuhla

5. Dalam banyak-banyak kera, kera apa yang pandai menaip?

Jawapan :- Kerani lar

6. Masa dia hidup kita menyanyi. Masa dia mati, kita tepuk tangan.

Jawapan :- Lilin masa sambt BEFDAY korang

Yang last ni, teka-teki daripda eden sendiri. Kalau boleh jawab, korang memang genius tahap Neil Amstrong la (just kidding).

Ayah Nini ada enam orang anak perempuan. Mereka ini bernama Nana, Nunu, Nono, Nino, Nina dan Nuno. Siapa nama anak perempuan yang lagi sorang?


Maybe teka-teki ni ramai yang boleh jawab coz dah lapuk kut. Hehehe, selamat mencuba.
Maaf penggunaan kata 'aku' pada yang lebih berusia.
Annyeong!
Namu~ Ngee.

4 comments:

  1. Jawapan dari ARI

    1. Sungai Besi
    5. Kerani

    Tekateki last :
    Nini

    Yg ni jaa mampu jawab. Yg lain ? Haha, mls nak pikiaq :P
    Bbuing bbuing ~~

    ReplyDelete
  2. @ARI SHAWOL > Wah, memang betul pun jawapan tue. Chuka hae! Tapi kalau nak tahu jawapan bagi semua teka-teki ni, just bold text kat sebelah " jawapan:- " tu yer.

    Dah boleh jwb teka-teki trakhir tu memang genius la. ^^

    ReplyDelete
  3. Banyak2 teka-teki, yg no.6 tuh ssah sikit nk jwb. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, mmg pun. NS pun x leh jawab sbenornye~

      Delete

Assalamualaikum and Annyeong!
Tinggalkan komen korang yang 'cumil' tu kat sini.
Thank You.